Ikosesta ja Kummolasta Tamperelaisen kokoomuksen pormestariehdokkaat

Ikosesta ja Kummolasta Tamperelaisen kokoomuksen pormestariehdokkaat

Kokoomuksen Tampereen Aluejärjestö asettaa kaksi kokenutta ja vahvaa pormestariehdokasta kevään kuntavaaleihin: Anna-Kaisa Ikosen ja Kalervo Kummolan. 

Anna-Kaisa Ikonen on kansanedustaja, Tampereen yliopiston työelämäprofessori ja Tampereen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja. Parhaiten Ikonen tunnetaan Tampereen edellisenä pormestarina (2013 – 2017). Hän on toiminut myös valtiosihteerinä valtiovarainministeriössä kahdessa edellisessä maan hallituksessa. Koulutukseltaan Ikonen on yhteiskuntatieteiden tohtori. Ikonen kuuluu Kokoomuksen puoluejohtoon varapuheenjohtajana.


”Pormestarin tehtävä on todella innostava ja koen, että minulla on siihen nyt uudenlaista virtaa ja annettavaa. Pormestarikaudellani teimme yhteistyössä yli puoluerajojen kaupungin tulevaisuuden kannalta merkittäviä päätöksiä, kuten tunneli, ratikka, areena, korkeakoulufuusio ja älykkään kaupungin kehittäminen ja nytkin edessä on monia isoja asioita, joihin voi vaikuttaa nimenomaan pormestarin paikalta. Kaupunki on ihmisten yhteisö ja haluan olla yhdessä rakentamassa tästä paikkaa, jossa on hyvä kasvaa, elää ja ikääntyä. Palveluita on kehitettävä ihmisestä, ei hallinnosta käsin, välittäen.”

– Anna-Kaisa Ikonen

Pääkonsuli, pitkän linjan poliitikko ja vaikuttaja Kalervo Kummola on ollut yli 20 vuotta Tampereen kaupunginvaltuustossa. Kummola toimii konsernijaoston puheenjohtajana, kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtajana, sekä myös Kansainvälisen jääkiekkoliiton varapuheenjohtajana.

”Otan pormestarin tehtävän innolla vastaan, jos valtuusto näin päättää kuntavaalien jälkeen. Olen auttanut useita kaupunkikehityshankkeita eteenpäin, näistä hyvänä esimerkkinä Areena-hanke. Hyödynnän jatkossakin laajoja verkostojani Tampereen hyväksi. Koronakriisin jälkeen on aika keskittyä suurten infrahankkeiden sijasta myös tavallisiin kaupunkilaisiin.”

-Kalervo Kummola

Koronakriisin jälkeen kaupunkia ja sen asukkaita odottaa valtava hyvinvoinnin uudelleenrakennusurakka, jonka keulahahmona on hyvä olla äänestäjien valitsema pätevä pormestari. Vaalien jälkeen valtuusto on viime kädessä taho, joka pormestarin valitsee. Asettamalla kaksi ehdokasta kokoomus haluaa antaa ihmisille mahdollisuuden valita ja vaikuttaa.

Lisätiedot

Anna-Kaisa Ikonen, anna-kaisa.ikonen@eduskunta.fi

Kalervo Kummola, kalervo@kummola.fi 

Jouni Markkanen, puheenjohtaja, Kokoomuksen Tampereen Aluejärjestö ry, p. 040 542 9514, jounimarkkanen@gmail.com