Kalle Jokinen: Työmarkkinajärjestöt voittivat vaalit ja kasaavat varjohallitusta

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kalle Jokinen ei ole vakuuttunut hallituksen työllisyystoimista. Jokisen mukaan koko ohjelma perustuu toiveelle siitä, että positiivinen työllisyyskehitys jatkuisi itsestään. Se ei riitä työttömälle, joka hakee työtä, eikä yrittäjälle, joka odottaa työllistämisen esteiden purkamista.

“Työllisyys ei kasva toiveilla, vaan uudistuksilla. Näihin uudistuksiin Rinteen hallituksella ei ole lääkkeitä, vaan vastuu sysätään työmarkkinajärjestöille. Ei riitä, että Säätytalo oli puolillaan SAK:laisia. Nyt Rinne antaa SAK:lle veto-oikeuden istua kaikkien Suomen kipeästi tarvitsemien työllisyysuudistusten päällä seuraavat neljä vuotta. Työmarkkinajärjestöt voittivat vaalit ja kasaavat varjohallitusta”, Jokinen sanoo.

Jokinen nostaa esille uuden hallitusohjelman kirjaukset, joiden mukaan hallitus ei sulje mitään työllisyyttä parantavaa keinoa tarkastelun ulkopuolelle ja työllisyysasteen nousu on hallitusohjelmassa tulopohjan keskeisin yksittäinen elementti. Kirjauksista huolimatta paikallista sopimista ei olla laajentamassa kaikille yrityksille ja palkansaajille. Saatavuusharkintaan ei tule helpotuksia, ja työllisyysnäkökulma on unohdettu sekä sosiaaliturva- että perhevapaauudistuksessa.

Jokinen kritisoi keskustaa Rinteen yltiöoptimistisen talous- ja työllisyyspolitiikan kuittaamisesta.

“Neljä vuotta keskusta teki töitä työllisyyden kasvattamiseksi ja kestävyysvajeen kuromiseksi. Nyt traktori on käännetty alamäkeen. Tulevan taantuman varalle ei kerätä yhtään siemenperunaa. Kynnyskysymys julkisen talouden uskottavasta tasapainosta on myyty maakunnista. Neljä vuotta juhlitaan laittamalla kolmen miljardin euron edestä valtion lypsylehmiä lihoiksi, jotta sosialistihallituksen vaalilupaukset saadaan rahoitettua pariksi vuodeksi”, Jokinen toteaa.

Lisätietoja:

Kalle Jokinen, puh. 050 512 0128