Kansanedustaja Anna-Kaisa Ikonen ehdolle puolueen varapuheenjohtajaksi


Pirkanmaan piirihallitus esittää yksimielisesti kansanedustaja Anna-Kaisa Ikosta Kokoomuksen varapuheenjohtajaksi. Piirihallituksen puheenjohtaja Aleksi Jäntti on vakuuttunut Anna-Kaisan laajasti kiitosta saaneista johtamistaidoista ja asiantuntijaprofiilista.

”Anna-Kaisalla on takanaan merkittävää näyttöä poliittisesta johtajuudesta ja isojen päätöksien loppuunsaattamisesta. Hän on vahva kunta- ja kaupunkipolitiikan asiantuntija ja sitä Kokoomuksessa nyt erityisesti kuntavaalien alla tarvitaan. Hänet tunnetaan verkostoituneena ja määrätietoisena sillanrakentajana, jonka johtamisote perustuu yhteisen edun hakemiseen ja ratkaisukeskeisyyteen. Kokoomuksen terävöittäessä viestiään tarvitaan joukkojen eteen selkeäsanaista asiantuntijuutta, sekä välittävää otetta populististen pikavoittojen sijaan” Jäntti sanoo.

Ikonen valittiin Pirkanmaalla kansanedustajaksi huimalla 9101 äänellä. Hän on kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja, Tampereen yliopiston työelämäprofessori sekä Tampereen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja. Parhaiten Ikonen tunnetaan Tampereen edellisenä pormestarina (2013 – 2017). Hän on toiminut myös valtiosihteerinä valtiovarainministeriössä kahden hallituksen aikana. Koulutukseltaan Ikonen on yhteiskuntatieteiden tohtori ja hän toimii eduskunnassa sosiaali- ja terveysvaliokunnan sekä hallintovaliokunnan jäsenenä.

”Kiitän piirihallitusta luottamuksesta ja lähden tavoittelemaan Kokoomuksen varapuheenjohtajan paikkaa. Näen, että se olisi hieno mahdollisuus vaikuttaa koko puolueen suuntaan ja yleisemminkin poliittiseen keskusteluun Suomessa.”

”Itselleni tärkeitä kokoomusarvoja ovat sivistys, vastuu ja välittäminen. Näen Kokoomuksen tulevaisuuspuolueena, jonka vahvuus on vastuullinen talouspolitiikka. Sen rinnalle haluan nostaa entistä vahvemmin ihmisten arjen kysymyksiä, kuten lasten hyvinvointi, nuorten syrjäytyminen, mielenterveys, arvokas vanhuus, tutkimus ja koulutus, yrittäjyys, elinvoima ja toimivat liikenneyhteydet ympäristöä unohtamatta. On luotava katse kauas ja tehtävä rohkeita uudistuksia, mutta nähtävä myös lähelle.”

Kokoomuksen puoluekokous pidetään 5.–7.6.2020 Porissa. Kokous valitsee puoluejohdon (puheenjohtaja, varapuheenjohtajat, puoluevaltuuston puheenjohtaja) sekä puoluevaltuuston jäsenet tulevalle kaksivuotiskaudelle.

Lisätietoja:

Aleksi Jäntti
Pirkanmaan piirihallituksen puheenjohtaja
040 727 3234

Anna-Kaisa Ikonen
Kansanedustaja, Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja
09 432 3062