Kansanedustaja Sofia Vikman kuntavaaleihin ehdolle

Sofia Vikman

 

Kansanedustaja Sofia Vikman (kok) lähtee ehdolle kuntavaaleihin tavoitteleeman jatkokautta.

 

”Tärkeintä on intohimo tehdä Tampereesta yhä parempi. Paljasjalkaisen tamperelaisen rakkaus kotiseutuun synnyttää aidon palon rakentaa tulevaisuuden Tamperetta kaupunkilaisten parhaaksi”, Vikman perustelee.

 

Valtuustossa Vikman tahtoo hyödyntää ammattitaitoaan vaikuttaa ja toimia linkkinä eduskunnan ja tamperelaisen päätöksenteon välillä.

 

”Kansanedustajuus on erityisosaamista vaativaa ammattityötä. Osaamiselle ja verkostoille on käyttöä myös valtuustossa. Valtuustotyö puolestaan ylläpitää kansanedustajan tiivistä yhteyttä tamperelaisten arkeen”, Vikman toteaa.

 

Vikmanin mukaan Tampereella on ollut viime vuosina rohkeutta kasvaa ja kehittyä.

 

”Tampere on kärjessä monissa asumismukavuutta, houkuttelevuutta ja palvelutasoa mittaavissa tutkimuksissa. Tahdon, että Tampere on Suomen paras paikka asua ja elää myös tulevaisuudessa, ja siksi olen ehdolla”, Vikman sanoo.

 

Vikmanin mukaan työttömyys on kuitenkin yhä kaupungin suuri haaste, jonka ratkaisemiseksi hän haluaa tehdä töitä valtuustossa. Hän viittaa uusimpaan kuntarankingiin, jossa Tampere sijoittui seitsemänneksi vetovoimaisimmaksi seuduksi yritykselle sijoittua. Vikmanin mukaan tavoitteeksi on asetettava ykkössija.

 

”Tampereesta on tehtävä nykyistä houkuttelevampi ja vetovoimaisempi seutu yrityksille ja investoinneille, jotta syntyy lisää työpaikkoja ja työllisyys kohenee. Se parantaa kaikkien tamperelaisten laadukkaiden palvelujen ja hyvinvoinnin edellytyksiä”, sanoo Vikman.

 

Vikman muistuttaa, että valtuutettujen osaaminen korostuu tulevalla valtuustokaudella, kun kuntien tehtäväkenttä on suurten muutosten edessä. Kuntien päätettäväksi jäävät erityisesti Vikmanille tärkeät koulutukseen, sivistykseen, harrastusmahdollisuuksiin ja elinvoimaan liittyvät asiakokonaisuudet.