Pyynikin Kokoomus: esteettömyysasioita parannettava Tampereella

Yhdistyksemme on saanut palautetta liittyen esteettömyysasioihin Tampereella. Esiin on noussut erityisesti kolme asiaa: Esteettömän uimarannan saaminen Tampereelle, inva-wc:t suosituissa matalan kynnyksen vapaa-ajanviettopaikoissa ja viittomakielinen tulkkaus kaupungin kotisivuilla.

Pyynikin Kokoomus on varsin tietoinen, että rahasta on Tampereellakin pulaa. Edellä luetellut hankkeet ovat juuri sellaista ennaltaehkäisevää toimintaa, johon panostamalla saatetaan hyvinkin saavuttaa suurempia säästöjä toisaalla.

Lisäksi kyse on ennen muuta yhdenvertaisuudesta. Kaupungin kotisivuilla luetellaan kaikkiaan 31 uimarantaa, ei ole oikein että yksikään niistä ei ole sellainen, joka olisi kaikkien kaupunkilaisten käytettävissä. Asiasta on tehty valtuustoaloite, siitäkin on jo varsin kauan.

Arboretum Hatanpäällä lukeutuu kaupunkimme ylpeyksiin ja on lähtökohtaisesti esteetön, erinomaisen virkistävä vapaa-ajanviettopaikka myös liikuntavammaisille henkilöille, mutta siellä inva-wc sijaitsee kahvilassa rinteen laella eli ei käytännössä ole esteetön. Pieni, mutta merkittävä ongelma.

Toive siitä, että kaupungin kotisivuille saataisiin viittomakielen tulkkaus, saattaa aluksi kuulostaa hieman erikoiselta – sivuthan koostuvat tekstistä. Monen kuulovammaisen henkilön äidinkieli on kuitenkin viittomakieli ja sivujen tulisi olla sellaiset, että ne palvelevat myös heitä heidän äidinkielellään.

Edellä mainittuihin asioihin on kaupungissa ottanut kantaa myös Vammaisneuvosto. Esteetön uimaranta on saanut valtuustoaloitteessa kannatusta yli puoluerajojen.

Pyynikin Kokoomus toivoo, että Tampere ottaa myös näissä asioissa askeleen yhdenvertaisuuden suuntaan ja korjaa nämä kaupungin kokonaistaloudessa häviävän pienet, mutta monen kaupunkilaisen elämässä merkittävät asiat kuntoon.

Yhdistys tukee myös jäsenemme, kaupunginvaltuutettu Anne-Mari Jussilan maanantaina 23.4. jättämää valtuustoaloitetta esteettömän lähiluontoreitin saamiseksi Tampereelle.

 

Pyynikin Kokoomus ry:n hallitus

Ilpo Rantanen

Puheenjohtaja