Ruokahävikin pienennystä ruokaostoksilla

 

821 miljoonalla ihmisellä ei ole mahdollisuutta syödä itseään kylläiseksi joka päivä. Maailman ruokapäivän 16.10. tarkoituksena on havahduttaa meidät kunnioittamaan ruokaa ja havaitsemaan oma osuutemme ruoan hävikistä. Tänään tuotetusta ruuasta menee hävikkiin noin kolmannes. Uskon, että yksilötasolla voidaan tähän vaikuttaa. Muutos tapahtuu tarkkailemalla omia ruoan ostotottumuksiamme, ja muistamalla, että voimme ostaa lisää ruokaa huomennakin. Mielipidekirjoittaja Matti Kannisto on siinä oikeassa, että ’kaikkeen vaikuttava tekijä on edustamamme eläinlajin pääluku.’ YK:n ennusteen mukaan väkiluku on 8,6 miljardia vuonna 2030. Monelle voi tulla yllätyksenä, että ruokaa on tälläkin hetkellä riittävästi kaikille, jos vain ruoan tuotannon ja –jakelun haasteet voitaisiin ratkaista sekä hävikin määrä saada minimiin.