Tampereen Tulevaisuusteko 2022 -tunnustus Air Balticille

Tampereen Tulevaisuusteko 2022 – tunnustus on myönnetty Air Balticille. Business Tampere ja Visit Tampere ovat pitkään tehneet työtä Tampereen lentoyhteyksien kehittämiseksi. Korona-aika on ollut hyvin haastava lentoyhteyksien ylläpitämiselle. Kentän ”uudelleen käynnistymiseen” on sisältynyt paljon uhkia. Air Baltic on kuitenkin uskonut, että Tampere on tärkeä lentoliikenteen asema. Yhtiöllä on ollut päivittäinen yhteys oman lentoliikenteensä solmukohtaan, Riikaan. Merkittävä, Tulevaisuusteon arvoinen, askel eteenpäin oli, kun Air Baltic avasi 2.5.2022 Tampere-Pirkkalan lentokentällä oman kotikenttänsä, hubin, sijoittaen sinne yhden lentokoneen. Näin avattiin useita Euroopan lentokohteista suoraan Tampereelta. Tulevaisuusteko tunnustuksen myönsi Tampereen Tulevaisuuskokoomus.

Tampere on Suomen talouselämän toinen keskus. Talouselämälle nopeat suorat lentoyhteydet ovat tärkeitä viennin edistämiseksi. Tampere on pitkään työskennellyt yhteyksien saamiseksi useaan eurooppalaiseen kohteeseen. Erityisen tärkeitä ovat yhteydet lentoliikenteen solmukohtiin.

Kun Tampereesta tuli Air Balticin kotikenttä, samalla avautui seitsemän uutta lentoyhteyttä Keski-Eurooppaan. Erityisen tärkeitä ovat yhteydet lentoliikenteen vaihtokentille Kööpenhaminaan, Muncheniin ja Amsterdamiin. Air Balticilla on jatkoyhteyksien kannalta tärkeä code-share KLM:n ja Lufthansa:n kanssa.

Lentoliikenteellä on tärkeä merkitys myös matkailulle. Tampereen matkailutarjontaa on kehitetty määrätietoisesti. Tärkeä merkitys on suosituilla urheilutapahtumilla kuten jääkiekon MM-kisoilla sekä kulttuuritapahtumilla. Nokia-areenasta on tullut kansallisesti tärkein tapahtumakeskus. Lentoliikenne tukee näiden tapahtumien menestystä.

Omat suorat lentoyhteydet vahvistavat Tampereen seudun palvelutarjontaa ja siten myös kilpailukykyä suhteessa pääkaupunkiseutuun ja muihin alueisiin. Vaikka Helsinki-Vantaan lentokenttä ei ole kaukana, Tampere-Pirkkalan kentän tehokkuus ja sujuvuus korostavat matkailun helppoutta.

Palkinto myönnetään myös muiden lentoyhtiöiden kannustamiseksi panostamaan nykyistä enemmän Tampere-Pirkkalan lentokenttään. Lisäksi paremmat lentoyhteydet ansaitsevat huomiota, jotta kuluttajat omalla ostokäyttäytymisellään osoittavat niiden tarpeellisuuden.

Teksti: Mikko Närhi

Lisätietoja:

Kimmo Sasi, Tulevaisuuskokoomuksen puheenjohtaja p. 0505113148

Jari Ahjoharju, Visit Tampere Oy:n toimitusjohtaja p. 0400638696