Apulaispormestari Järvelä: Lapsemme ansaitsevat parempaa!

Kokoomuslainen apulaispormestari Kristiina Järvelä ei lamaannu taantumassa vaan listaa asioita, joilla hän vie omaa toimialaansa, lasten ja nuorten palveluita eteenpäin.

– Pitää olla rohkeutta kokeilla ja kehittää. Meillä on parhaillaan meneillään mm. joustavan koulun aloituksen pilotti, kehitämme pienten lasten koulukonseptia, selvitämme mahdollisuutta perustaa Montessori-päiväkoti myös Länsi-Tampereelle ja säilytämme Tampere-lisän pienten lasten hoidon vaihtoehtona.

– Tarkastelemme palveluja siten, että saamme suunnattua rahoitusta seinistä sisältöön. Suunnataanko toimet oikein? Kaikilla toimialoilla karsitaan päällekkäisyyksiä ja tehottomia toimia. Henkilökunnan asiantuntemusta pitää osata hyödyntää toiminnan kehittämisessä

– Lastensuojelussa suuntaamme vielä kodinomaisempaan ja ennaltaehkäisevämpään toimintatapaan. Huostaanottojen kasvu ja laitosvaltaisuus eivät saa jatkua, sanoo Järvelä. – Lapsemme ansaitsevat parempaa!

– Turvallisen koulutien huolehtimisessa neuvottelemme uusista joukkoliikenteen järjestelyistä.

Lamapeikko saa voimaa voivottelusta

– Varsinkin taantuman aikaan innovatiivisuus on timantin kova ominaisuus, sanoo apulaispormestari Järvelä. – Lamapeikko yrittää pysähdyttää kehittämisen, mutta aidomme hallitusti esteiden yli. Tarvitaan täysin uutta ajattelua. Huonosti toimivat toimintatavat rohkeasti roskikseen.

– Lamapeikko haluaa lannistaa ja se saa voimaa voivottelusta. Nähdään ongelmat, otetaan ne todesta, mutta mietitään mitä niille voidaan tehdä. Ja tehdään myös! Kannustetaan ihmisiä välittämään läheisistään ja tuetaan yhdessä tekemistä

– Sitoudutaan kaikki laman lannistamiseen, ei vedetä mattoa toistemme alta. Irtopisteillä ei pitkälle pötki, vastuullisuus on valttia! Lasten ja nuorten palveluiden apulaispormestari Kristiina Järvelä ei voivottele!