Koronatietoa ja yhteydenottonumerot

Koronavirusepidemia koskettaa meitä kaikkia. Jokaisen meistä on tehtävä oma osamme tilanteen helpottamiseksi. Suomalaiset ovat selvinneet aiemminkin vaikeista oloista yhdessä tehden – niin me selviämme tästäkin.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos julkaisee reaaliaikaisesti tilannekatsausta tilanteesta. Voit seurata päivityksiä täältä.

Tampereen kaupunki on lisäksi julkaissut sivuston, johon päivitetään tilannekuvaa kaupungin näkökulmasta. Tampereen kaupungin korona-sivuston löydät täältä.

Mikäli epäilet koronavirus -tartuntaa, voit soittaa omalle terveysasemallesi, terveyspalvelujen neuvontaan numeroon 03 10023, 03 5657 0023 (klo 7 – 22) tai Taysin omaan koronaneuvontapuhelimeen 03 3116 5333 (avoinna ympäri vuorokauden).

Mikäli vointisi heikkenee ja jos terveyspalvelujen neuvonta on kiinni, voit soittaa Ensiapu Acutaan numeroon 03 311 611. Hätätilanteessa soita hätänumeroon 112. 

Valtakunnallinen puhelinpalvelu antaa yleistä tietoa koronaviruksesta. Voit soittaa siihen numeroon 0295 535 535. Vaihtoehtoisesti voit myös ottaa yhteyttä valtakunnalliseen Koronainfo-chattiin

Kansallinen senioriliitto on koonnut kattavat ohjeet sekä arkeen liittyviä vinkkejä senioreille. Voit tutustua niihin täältä.

Pirkanmaalaisille yrittäjille on myös avattu oma neuvontapuhelin. Pirkanmaan yritysten koronakriisin neuvontapuhelin on avautunut tiistaina 14.4.2020 ja se palvelee 30.9.2020 saakka. Palvelu on avoinna arkisin klo 9 – 17 välillä. Tiistaisin ja torstaisin klo 9-19. Pirkanmaan yritysten neuvontapalvelun numero on 03 5656 5040.
Palvelusta saa yleistä kriisiapuneuvontaa sekä neuvontaa yksinyrittäjien korona-avustukseen liittyen.

Tämän lisäksi kokoomus julkaisee muun muassa poikkeusajan podcastia, jonka tavoitteena on tuoda esiin poikkeusajan vaikutuksia ja ideoita tämän ajan selviämiseksi. Voit tutustua ja kuunnella podcastia täältä.

Näinä aikoina konkreettiset keinot, joilla voimme auttaa toinen toisiamme, ovat esimerkiksi kauppa-avun tarjoaminen omassa rappukäytävässä (mikäli olet täysin terve, etkä ole itse altistunut), ravintolayrittäjien tukeminen tilaamalla ruokaa kotiin, läheisille soittaminen sekä fyysisen sosiaalisen kanssakäymisen välttäminen. Olemme tamperelaisessa kokoomuksessa ottaneet käyttöön erilaisia etäyhteysalustoja, joiden kautta voi paitsi kokoustaa, myös viettää sosiaalisia tilanteita. Autamme enemmän kuin mielellämme näiden käytössä!

Mikäli sinulla on ideoita, ajatuksia tai haluat esimerkiksi koulutusta etäyhteysalustojen kanssa, ethän epäröi ottaa yhteyttä!

Jouni Markkanen

puheenjohtaja

Kokoomuksen Tampereen Aluejärjestö

jounimarkkanen@gmail.com

0405429514

Neea Loimuvirta

kunnallissihteeri

neea.loimuvirta@kokoomus.fi

0451063300