Lokakuu on juhlaa

Vuosijuhlat lähestyvät, kun aluejärjestö täyttää pyöreitä (50v) juhlistaen sitä Vapriikissa 26.10. Vuosijuhlamarsalkka Miia-Hannele Vuori on laittanut tohinaksi ja kaikki alkaa olla juhlimista vaille valmista. Juhlapuheen pitää puolueen puheenjohtaja Petteri Orpo ja kaupungin puolesta meidät vastaanottaa oma apulaispormestarimme Aleksi Jäntti.

Aluejärjestöön rakennetaan myös uutta hallitusta vuodelle 2020. Vuosi on erittäin tärkeä, koska seuraavat kuntavaalit valmistellaan ensi vuoden aikana! Jos kiinnostus heräsi, ole yhteydessä oman yhdistyksesi hallitukseen. Yhdistyksiltä pyydetään esityksiä 17.11. mennessä, jonka jälkeen vaalitoimikunta pääsee aloittamaan työnsä.

Kokoomuksella aloitti uutena puoluesihteerinä Kristiina Kokko, joka on nähnyt puolueen lähes kaikista mahdollisista kulmista ennen puoluesihteerin tehtäväänsä. Hän on toiminut muun muassa ministeriryhmän erityisavustajana, Kansion pääsihteerinä, puoluetoimiston poliittisena suunnittelijana ja Kokoomusopiskelijoiden puheenjohtajana. Edellytykset puolueen menestyksekkääseen johtamiseen ovatkin erinomaiset. Kannattaa käydä nykäisemässä Kristiinaa hihasta hyvien ideoiden kanssa, koska hän on vetämässä puolueen kehittämisprojektia. Toki voit laittaa myös viestiä minulle ja mielelläni välitän terveiset Kristiinalle ja hyödyksi koko puolueen kehittämisessä.

Tampereella on kiihtymässä täyteen vauhtiinsa budjettivääntö, jossa keskustelut ovat jo pirskahdelleet mediassakin esille etenkin sosiaali- ja terveyslautakunnan menoylitysten osalta. Syksystä ei varmastikaan ole tulossa helppo. Silti voi sanoa, että Tampere on positiivisessa asemassa. Meillä on kasvavan kaupungin ongelmat toisin kuin suurimmalla osalla muista Suomen kunnista ja kaupungeista. Pari viikkoa sitten Tampere osoitti jälleen vetovoimaansa kulttuuri-, tapahtuma- ja urheilukaupunkina, kun tänne myönnettiin seuraavat miesten lentopallon EM-kilpailut.

Ensi viikolla onkin erinomainen mahdollisuus nähdä meidän yhteinen kaupunki monesta hieman tuntemattomammasta kulmasta. Tampereen 240. syntymäpäivänä ja sitä edeltävänä viikonloppuna (27.9.-1.10.) on tarjolla pääosin maksutonta ohjelmaa, josta jokaiselle löytyy varmasti jotakin (https://www.tampere.fi/tampereen-paiva/). Tampereen juhlalla onkin hienoa aloittaa meidän aluejärjestön 50v juhlakuukausi!

Jouni Markkanen
puheenjohtaja
Kokoomuksen Tampereen Aluejärjestö