Petteri Orpo: Työlupien jonot saatava kuriin

Kokoomus esittää vaihtoehtobudjetissaan 10 miljoonan euron panostusta jonojen purkamiseen

Kokoomuksen puheenjohtaja, kansanedustaja Petteri Orpo kertoo, että Kokoomus tulee esittämään vaihtoehtobudjetissaan 10 miljoonaa euroa maahanmuuttovirastolle työlupien käsittelyaikojen lyhentämiseen. Orpon mielestä työlupien jonotusaikoja ei saa päästää kasvuun, kuten nyt on käymässä.

“Työlupien käsittelyssä pitäisi pyrkiä ennemmin viikkojen kuin kuukausien käsittelyaikoihin. Jos jonot kasvavat nykyisestään, on suomalaisten yritysten kansainvälinen kilpailukyky vaarassa, sillä kilpailu osaajista ja tekijöistä on kova. Nämä asiat on yksinkertaisesti saatava hoidettua. Vaadin hallitukselta toimia asian korjaamiseksi”, sanoo Orpo.

Orpon mukaan tämän vuoden osalta hallitus sai ratkaistua maahanmuuttoviraston resurssoinnin lisätalousarviolla, mutta ensi vuoden budjetissa ammottaa yhä aukko, joka tulisi paikata.

“Politiikka on epäonnistunutta, jos yksikin suomalaisille yrityksille välttämätön rekrytointi jää tekemättä hitaiden viranomaisprosessien vuoksi. Työperäinen maahanmuutto on elinehto Suomelle. Jo nyt Suomessa jäisi valtavasti työtä tekemättä ilman työperäistä maahanmuuttoa”, sanoo Orpo.

“Hallitukselle on sattunut tässä kardinaalivirhe. Jos hallitus tosissaan ajaa ratkaisua työvoimapulaan, tätä kysymystä ei voi jättää ilmaan roikkumaan. Se on ratkaistava, ja Kokoomus tarjoaa siinä auttavaa kättään”, jatkaa Orpo.

Lisätiedot:

Henrik Vuornos (Orpon mediasuhteet)

Puh. 044 253 4444