Anna-Kaisa Ikonen

valtiosihteeri, yhteiskuntatieteiden tohtori

Olen valtiovarainministerin ja Kokoomuksen ministeriryhmän valtiosihteeri ja kuulun valtiovarainministeriön ylimpään johtoon. Toimin lisäksi Tampereen yliopistossa työelämäprofessorina, Tampereen kaupunginvaltuuston puheenjohtajana ja Pirkanmaan maakuntahallituksen varapuheenjohtajana. Parhaiten minut tunnetaan Tampereen edellisenä pormestarina. Olen kahden lapsen äiti.

Olen ensimmäistä kertaa ehdolla eduskuntaan. Edustan sekä uutta voimaa että laajaa kokemusta poliittisesta johtamisesta. Olen rakentanut monipuolisen yhteiskunnallisen asiaosaamisen, vahvat vaikuttamistaidot ja laajat alueelliset, valtakunnalliset ja kansainväliset verkostot. Ne haluan kansanedustajuuden kautta tuoda yhteiseen käyttöön Suomen ja Pirkanmaan parhaaksi.

Suomea on kehitettävä rohkeasti, vastuullisesti ja välittäen. Visioni on Suomi, joka luo hyvinvointia ja elinvoimaa kestävästi. Menestyksemme rakennetaan koulutuksen ja osaamisen avulla. Suomen tulevaisuuden on oltava tarina turvallisesta ja sujuvasta arjesta, puhtaasta luonnosta ja hyvinvoivista ihmisistä.

 

Kotipaikka Tampere

Syntymävuosi 1977

Sähköposti anna-kaisa.ikonen@tampere.fi