Leino Ida

Aluekoordinaattori, luokanopettajaopiskelija

Olen Ida Leino 25-vuotias tuleva luokanopettaja ja Pirkanmaan Kokoomuksen nuorin eduskuntavaaliehdokas. Kotoisin olen Sastamalasta. Opiskelen Tampereen yliopistossa koulutuspolitiikan ja koulutuksen hallinnan maisteriohjelmassa. Työskentelen tällä hetkellä Pirkanmaan ja Hämeen Kokoomusnuorten aluekoordinaattorina.

Olen 5-vuotiaana ilmoittanut, että minusta tulee Suomen presidentti. Yläkouluaikana aloin jakaa jo kutsuja välitunneilla Linnan juhliin. Nyt otankin sitten ensimmäisen askeleen kohti eduskuntaa. Haluan kantaa korteni kekoon yhteiskunnan hyväksi. Luoteeltani olen myös auttavainen ja koen, että pystyn politiikan ja tulevan ammattini kautta auttamaan ihmisiä.

Vaalien alla haluan nostaa esille huolen koulutuksen ja osaamisen tulevaisuudesta. Koulutukseen on panostettava seuraavalla hallituskaudella. Toinen huoleni liittyy ilmastonmuutokseen. Meidän tulee edistää vastuullista ilmastopolitiikkaa, jotta tämä maapallo on olemassa vielä seuraavillekin sukupolville. Sydäntäni lähellä on mahdollisuuksien tasa-arvo. Jokaisella tulee olla mahdollisuus yltää elämässään parhaimpaansa taustasta huolimatta.

Minulle on tärkeää, että päätöksenteossa otetaan huomioon myös tulevat sukupolvet. Tehdään sellaisia päätöksiä, että meillä on taata hyvä tulevaisuus lapsillemme ja lapsenlapsillemme.

Syntymävuosi 1993

Sähköposti ida.leino@hotmail.com